Predsjednik Milanović uživao na ragbiju

Mladost i Sinj u novo prvenstvo krenuli pobjedama

Utakmicama prvog ligaškog kola počela je nova ragbijaška sezona. Obje su se utakmice igrale u Zagrebu, a prvi su na teren izašli Mladost i Ljubljana.

I na krilima raspoloženog kapetana reprezentacije Nika Jurišića, Mladost je pobijedila 49-24 (35-5). Jurišić je postigao 24 poena, Biškić 15, a Oxenham i Fišić po pet.

Sat i pol kasnije, na Rudešu je Sinj savladao domaćina Zagreb s 22-8 (12-8). Nikola Pavlović predvodio je goste s 12 poena, Miloš i Prološčić dodali su po pet, dok je za Zagreb Mrgić postigao pet, a Vranešević tri.

Na toj je utakmici, u pravom ragbijaškom ambijentu, na tribinama uživao i predsjednik Zoran Milanović. Uoči utakmice predsjednik susreo se u Ragbi centru Rudeš s vodstvom i igračima ova dva hrvatska ragbi kluba, koji su ga upoznali s organizacijom i strukturom klubova, načinima financiranja, treninzima te problemima s kojima se ragbijaški klubovi susreću. Pri tom su predstavnici RK Zagreb naveli kako se najvećim dijelom oslanjanju na volonterski rad i čvrstu bazu zajednice. Istaknuli su da je za daljnji razvoj kluba i općenito ragbija u Hrvatskoj neophodna veća podrška medija i bolje praćenje ovog sporta kao i veći angažman krovnog saveza te podrška tijela vlasti, priopćili su iz Ureda predsjednika.

Na susretu s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Ragbi kluba Zagreb i predsjednik Zagrebačkog Ragbijaškog saveza Vlado Gržanić, predsjednik Ragbi kluba Sinj Ivica Dinarina Šimić, glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza Većeslav Holjevac, član uprave Ragbi kluba Zagreb Tvrtko Zelić i tajnik Zagrebačkog veteranskog ragbi kluba Dubravko Gerovac. Utakmicu su s predsjednikom Milanovićem pratili pročelnik Kabineta predsjednika Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

Branitelj naslova Nada bila je slobodna u prvom kolu.