Sinju dalmatinski, Mladosti zagrebački derbi

Sinj je vodeći na tablici

Nakon dva uzbudljiva derbija 4. ligaškoga kola ragbijaši Sinja i Mladosti pobjegli su Nadi i Zagrebu.

Sinj je u Splitu na Starom placu savladao Nadu 35-10 (21-5). Nikola Pavlović postigao je jedno polaganje i pretvorio svih pet gostujuće momčadi, koja je od početka zagospodarila terenom te su već u prvom poluvremenu polaganja postigla i još dvojica reprezentativaca Marko Grčić i Toni Miloš. U drugom su dijelu pogodili i Ante Majić i Ivan Prološčić, dok su polaganja za Nadu postigli Marin Vlajčević u prvom i Ivo Perić u drugom dijelu.

U zagrebačkom okršaju na Krtičnjaku Mladost je pobijedila Zagreb 46-12 (14-12). Zagreb je u 12. minuti vodio 12-0 polaganjima Belobrajdića i Nike Vraneševića, koji je svoje polaganje i pretvorio. Ali je do poluvremena Mladost preokrenula polaganjima Nika Jurišića i Tomislava Fišića, a Jurišić je oba pretvorio.

Pred kraj prvog poluvremena crveni su karton dobili mladostaš Biškić i zagrebaš Juss, a u nastavku je Mladost ipak došla do uvjerljive pobjede postigavši još pet polaganja (Richard dva, D. Fišić, Stipić i Vlašić) uz jedan kazneni udarac i dva pretvaranja Jurišića.