Reprezentacija s braćom iz Sinja na Švedsku

U subotu od 14.30 sati, uz prijenos na MaxSportu, Hrvatska u Makarskoj ide po nove bodove u Kupu nacija

Nakon poraza u Češkoj i pobjede u Makarskoj nad Ukrajinom, hrvatska ragbijaška reprezentacija u subotu u Makarskoj završava jesenski ciklus u Trophy diviziji europskog Kupa nacija. Od 14.30 sati, uz prijenos na MaxSportu, ugostit će Švedsku.

- Ne sjećam se kad smo dvije utakmice za redom počeli s istim sastavom! Nama je tako nešto doista teško jer igrači su amateri i moraju uzimati slobodne dane i godišnji odmor kako bi igrali za reprezentaciju, a to nekad nije moguće - naglasio je izbornik Anthony Poša, koji je na popisu od 23 igrača imao tek jednu jedinu promjenu.

Umjesto ozlijeđenog Petere upao je Ivan Brčić, čime se priključio bratu Stipi. Obojica igraju za Sinj.

- Teren bi mogao biti težak kao što je bio protiv Ukrajinaca, a Šveđani će igrati engleskim stilom, imaju neke nove igrače u odnosu na našu utakmicu prošle godine - dodao je Poša.

U toj su utakmici u Stockholmu Šveđani pobijedili 37-17, ali naši su bili jako oslabljeni i sada idu po revanš sa čak 14 novih igrača.

Za Hrvatsku će igrati: 1 Daniel Mau’u, 2 Martin Altamirano, 3 Ilija Biškić, 4 Marko Buljac, 5 Dražen Brčić-Šušak, 6 Marko Svaguša, 7 Andrija Galić, 8 Ivo Perić, 9 Jason Newton, 10 Nik Jurišić, 11 Nikola Pavlović, 12 Marko Grčić, 13 Denis Majstorović, 14 Matej Buljanović, 15 Niko Vranešević, dok će na klupi biti 22 Stipe Brčić, 17 Ivan Kordun, 18 Ivan Brčić, 19 Ante Majić, 20 Vinko Rudić, 21 Luka Lerotić, 16 Filip Perica i 23 Marin Vlajčević.

Poredak Trophy divizije nakon dva kola: Švicarska 8, Češka 5, Hrvatska 5, Litva 4, Švedska 4, Ukrajina 0.