11.9.2015. // Početak sezone 2015/2016

Nakon ljetne stanke, sutra započinje nova ragbi sezona, koja se otvara utakmicama regionalne lige. Ove godine u regionalnoj ligi nastupaju dvije hrvatske momčadi; Nada i Dalmacija, a uz njih, tu su još i Ljubljana, Čelik, Donau i Beograd.

 Poslije tri kola regionalne lige, 26.9. na redu je i Prvenstvo Hrvatske, kojem se ove sezone pridružuje i Ljubljana. Kao i svake godine, Nada i dalje slovi za favorita, ali se očekuje da bi se Mladost, Makarska i Sinj također mogli uključiti u borbu za naslov prvaka.

Nakon utakmica prvenstva uslijediti će reprezentativni ciklus, koji započinje 31.10. u Zagrebu, pripremnom utakmicom protiv momčadi sveučilišta Oxford. Hrvatska reprezentacija je prije dvije godine gostovala u Oxfordu, čime je ostvarena dobra suradnja s ovim sveučilištem, a kako se radi o vrlo jakom protivniku koji utakmice protiv najvećeg rivala Cambridgea igra pred 80 000 ljudi, očekuje se dinamična i atraktivna utakmica. Sve ovo je uvertira u Europski kup nacija, skupina 2A, gdje Hrvatska 7.11. gostuje u Izraelu, a nakon toga 14.11. igra protiv Malte na domaćem terenu.

Važno je spomenuti i kako je ostalo još sedam dana do početka najvećeg sportskog događaja 2015. godine; Svjetskog prvenstva u ragbiju. Prvenstvo se održava u Engleskoj i započinje 18.9. utakmicom reprezentacija Engleske i Fidžija, dok je finale na rasporedu 31.10. Hrvatski ragbijaški savez po prvi puta organizira službeno praćenje utakmica prvenstva u fan zoni u Buzz baru, Preradovićeva 30, Zagreb, gdje ovim putem pozivamo sve ljubitelje ragbija da dođu i prate prvenstvo uz dobru atmosferu i zabavu. Sve utakmice prvenstva mogu se gledati i na programima SportKlub televizije.