Neporaženoj Hrvatskoj ipak promaknulo razigravanje za višu diviziju

Odlična hrvatska reprezentacija jučer je na Malti odigrala neriješeno te bez poraza zaključila ovogodišnji Europski kup nacija, no to nam i dalje nije bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini i play off za Trophy diviziju – zbog skor razlike Malta osvaja skupinu i za višu diviziju razigrava s pobjednikom dvoboja Švedske i Ukrajine.

Hrvatska od početka čvrsto ulazi u utakmicu s dobro poznatim protivnicima, no Malta presijeca jednu loptu i već u petoj minuti polaže za 5:0. Sve nakon toga naši reprezentativci apsolutno dominiraju na terenu te lopta ne izlazi s malteške polovice, no domaćini igraju čvrstu obranu i uz polaganje Brajkovica i pretvaranje Newtona te još jedan zgoditak iz kazne, Hrvatska ne uspijeva napraviti veću razliku; na poluvrijeme se odlazi s 8:10.

U nastavku nešto izjednačenija utakmica, zgoditak postiže Srđan Majkić, a ubrzo nakon njega Malta smanjuje na 8-13. Hrvatska sve do kraja i dalje u vodstvu koje nas šalje u daljnje razigravanje, no u 79. minuti susreta Maltežani iz kazne izjednačavaju na 18:18, što i ostaje konačan rezultat, a nama ostaje žal za nesretnim remijem – zbog skor razlike od 14 poena, Hrvatska bez ijednog poraza u ovogodišnjem Europskom kupu nacija zauzima drugo mjesto. Čestitke Malti na osvajanju skupine, a odlična igra naših reprezentativaca daje optimizam za sljedeću sezonu i novi pokušaj ulaska u elitnu Trophy diviziju.

Foto: Berislav Rožman

14.4.2019.