Poznati finalisti ragbi 7 Prvenstva Hrvatske!

Prvak regije Sjever ponovno je postala Mladost, uz Novi Zagreb i Rudeš na drugom i trećem mjestu, dok su iz regije Jug nastup na završnom turniru izborili Nada, Sinj i Invictus Dubrovnik

Proteklog vikenda su se u Zagrebu i Dubrovniku odigrala dva regionalna turnira, na kojima su prve tri momčadi iz svake regije ujedno izborile i nastup na finalnom turniru ragbi 7 Prvenstva Hrvatske, koje će se održati 18.6. u Sisku.

Napeta ragbi subota počela je zagrebačkim turnirom, gdje su se okupili Lokomotiva, Mladost, Sisak, Novi Zagreb, Rijeka te povratnik Rudeš, koji se nakon nekoliko godina izvan natjecanja ponovno vratio na ragbi terene. Nakon brojnih uzbudljivih utakmica, Mladost u finalu pobjedom 38:12 nad Novim Zagrebom postaje prvak regije Sjever, dok Rudeš rezultatom 22:17 pobjeđuje prvaka druge lige Rijeku te se kao treća momčad Sjevera kvalificira za Prvenstvo Hrvatske. 

Nekoliko sati kasnije, u dubrovačkom Gospinom polju prvak regije Jug ponovno postaje Nada, finalnom pobjedom nad odličnom mladom momčadi Sinja (40:12), dok se u utakmici za treće mjesto susreću Šibenik i domaćin Invictus Dubrovnik, u kojem debitanti iz Dubrovnika, na svojem prvom velikom natjecanju, pobjeđuju 33:12 te odlaze na završni turnir.   

Sve pohvale idu i organizatorima oba turnira, koji su uz veliki trud učinili sve da natjecanja prođu u najboljem redu i na najvišoj razini!

13.6.2016.