14.11.2015. // Pobjeda nad Maltom!

Danas je u Splitu odigrana utakmica Hrvatska : Malta, a kao što je i predviđano, bio je to zanimljiv i neizvjestan susret, u kojem je Hrvatska na kraju upisala važnu pobjedu i čvrsto zasjela na treće mjesto skupine 2A Europskog kupa nacija.

Hrvatska je bolje otvorila susret te već u 7. minuti preko Jasona Newtona povela 3:0, nakon čega naši reprezentativci pokazuju nadmoć na terenu, što rezultira prekrasnom akcijom iz koje kapetan Nik Jurišić postiže prvo polaganje na utakmici te nakon pretvaranja Newtona Hrvatska vodi 10:0. Od 20. minute susreta Malta preuzima inicijativu te prvo smanjuje vodstvo na 10:3, a onda se polaganjem približava na 10:8. Nakon perioda dominacije Malte, Hrvatska se opet budi pa do kraja poluvremena Newton još dva puta poentira iz kaznenih udaraca te lijepom akcijom linije, ovog puta Šuta polaže za zgoditak, da bi se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 23:11.

U nastavku susreta prve poene postiže Malta te smanjuje rezultat na 23:14, no odgovor Hrvatske se nije dugo čekao; već u 56. minuti slijedi odlična reakcija danas najboljeg pojedinca Jasona Newtona, koji presijeca loptu u liniji Malte i poentira za 28:14. Iako je brojna publika u Splitu očekivala da će od toga trenutka Hrvatska utakmicu rutinski privesti kraju, u 63. minuti Malta ponovno smanjuje rezultat na neugodnih 28:21 te do kraja susreta stalnim pritiskom drži utakmicu u rezultatskoj neizvjesnosti. Pokušaji Maltežana ipak ne uspijevaju; svaki puta kada bi smanjili rezultat na dostižnih 7 razlike, odlični Newton bi iz kaznenog udarca ponovno poentirao i vratio Hrvatsku na 10 razlike. Na samom kraju Grčić dobiva žuti karton (isključenje 10 minuta) te se naši reprezentativci u zadnjih 5 minuta grčevito bore da bi sačuvali pobjedu s igračem manje. 

Konačni rezultat bio je 34:27 te ovim putem čestitamo našoj reprezentaciji na drugoj pobjedi zaredom i ostvarenom cilju za ovaj reprezentativni ciklus.   

SASTAVI:

HRVATSKA: Miljak, Brečić, Udovičić, Jureško, Marčić, Jurčević, Galić, Rowe, Newton, Hakaraia, Šuta, Jurišić, Burazin, Lerotić, Vinac, Čorić, Biškić, Perić, Perlain, Grle, Popović, Rosso, Grčić

MALTA: Holliday, Galdes, Collins, Cassar, Deguara, Watts, Apsee, Davey, Holloway T., Holloway R., Borg A., Busuttil, Quarendon, Stivala, Kirk, Spiteri, Zammit, Ellul, Borg B., Briffa, Galea, Matthews, Cordle