Bogati ragbi vikend kao uvod u reprezentativni ciklus

1. i 2. liga Prvenstva Hrvatske i Kup Hrvatske za žene ove subote bili su uvertira u novi ciklus hrvatske reprezentacije.

Hrvatska ragbi reprezentacija uskoro započinje novu sezonu Europskog kupa nacija, u kojoj će prve dvije utakmice u svojoj Konferenciji 1 odigrati protiv Andore i Izraela, a prije službenog ciklusa, 22.10. u Zagrebu sada već tradicionalnu utakmicu protiv jake ekipe Sveučilišta Oxford.

Kao uvod u reprezentativne utakmice, ove subote gledali smo četvrto kolo Prvenstva Hrvatske, Kup Hrvatske za žene i prvi turnir hrvatske druge lige. 

Najnapetiji susret kola odigran je na zagrebačkoj Savi, gdje su Mladost i Makarska u lošim vremenskim uvjetima imale izjednačeni rezultat gotovo do samog kraja, no kvaliteta je ipak bila na strani domaćina te Krtice dolaze do pobjede 10:7. Nada je u Splitu rutinski pobijedila Sinj rezultatom 30:3, a Zagreb u proširenom Prvenstvu Hrvatske gubi od Ljubljane 22:13. Nakon prvog dijela prvenstva, Nada drži prvo mjesto, druga je Mladost sa istim brojem bodova, ali i utakmicom više, a slijede Sinj, Makarska i Zagreb.

Zanimljivo je bilo i kod žena; ŽARK Mladost i RK Nada odigrale su dvije utakmice Kupa Hrvatske, gdje je u prvoj rezultat bio 0:12 za Nadu, dok su u drugoj bodovi bili podijeljeni (5:5). Istovremeno je u Sisku odigran prvi turnir druge lige Prvenstva Hrvatske, kojeg je uvjerljivo osvojio Novi Zagreb, visokim pobjedama 22:0 nad Rijekom i 26:0 nad Šibenikom. Susret Rijeke i Šibenika završio je rezultatom 0:12.

Nastavak slijedi u studenome, a do tada se veselimo reprezentaciji!

16.10.2016.