Može li posljednjeplasirani Zagreb odlučiti o konačnom poretku finalista?

Do velikog finala Prvenstva Hrvatske 15.12. dijeli nas još samo jedno kolo; Mladost i Nada već su osigurale svoje mjesto u konačnoj borbi za naslov, a ovog vikenda preostaje nam vidjeti koji će od naša dva najbolja kluba u finale ući s prve pozicije, a samim time i dočekati najvećeg rivala na domaćem terenu.

Nada će ove subote od 14 sati u Sinju ugostiti Ljubljanu, no kako se susret proširenog prvenstva ne boduje za konačni raspored, dok čekaju hoće li Zagreb iznenaditi Mladost i pomoći im, Splićanima će slovenski prvak poslužiti kao najbolja moguća provjera prije utakmice sezone.

Mladost s druge strane dočekuje posljednju momčad prvenstva, susjedni Zagreb, a kako s utakmicom manje za Nadom zaostaje za četiri boda, potrebna im je pobjeda da bi se izjednačili. Čak i bez bonus boda, Mladost zbog bolje međusobne skor razlike u tom slučaju preuzima čelnu poziciju, a finale se igra na zagrebačkoj Savi. Isti rasplet dogodio se i prošle godine; Zagrepčani su nakon dvije pobjede nad Nadom u finale ušli s prve pozicije, nakon čega su poraženi na domaćem terenu, a višegodišnji san o naslovu prvaka produžuje se za još jednu godinu. Hoće li prošlogodišnje frustracije nakon jedne od najboljih sezona dodatno motivirati Mladost i pomoći im da konačno podignu toliko željeni pehar državnog prvaka ili će velika Nada ostati vječni prvak, vidjeti ćemo kroz sljedeća dva vikenda.

Foto: Berislav Rožman

7.12.2018.