Osvrt na netočne medijske navode

Hrvatski ragbijaški savez ovim putem demantira netočne navode te se ograđuje od incidenta motiviranog nacionalnom i vjerskom mržnjom.

Povodom teksta pod naslovom „Pisao 'Vukovar je srpski' pa završio u pritvoru“, objavljenog 3. svibnja 2016. u Večernjem listu, Hrvatski ragbijaški savez očitovao se na navod da se radi o „uspješnom ragbijašu u jednom zagrebačkom klubu“.

Prije svega, Hrvatski ragbijaški savez i ragbi kao olimpijski sport najoštrije osuđuju bilo kakvu diskriminaciju i širenje mržnje po bilo kojoj osnovi, što je i protivno Olimpijskoj povelji, ali i svim načelima sporta i fair playa, kao i načelima civiliziranog društva u kojem živimo. Ovim putem moramo demantirati navod u tekstu jer dotični Juraj L.O. nije aktivni ragbijaš niti nastupa za bilo koji hrvatski ragbijaški klub već više od pola godine. Navedeni je neko vrijeme bio registrirani igrač i u tom periodu pokazao određenu nedisciplinu te bio konfliktnog karaktera, a ubrzo nakon toga i odustao od bavljenja ragbijem. 

Njegov vandalski čin motiviran mržnjom i primitivizmom je za svaku osudu, ali nema nikakve veze s ragbi sportom u Hrvatskoj, niti hrvatska ragbijaška obitelj zaslužuje takvo etiketiranje i insinuacije o povezanosti sa ovim incidentom.

3.5.2016.