Više od 200 najmanjih ragbijaša u Splitu

Na Memorijalu Mihovila Rađe nastupilo čak 15 ekipa

U nedjelju 9. listopada na Nadinom igralištu održan je 6. Memorijalni turnir u mini ragbiju "Mihovil Rađa". Turnir u čast istaknutog dugogodišnjeg igrača, kapetana, trenera i predsjednika Ragbi kluba Nada te istaknutog ragbijaškog neimara i športskog djelatnika Splita i Hrvatske.

Na turniru je sudjelovalo više od 200 malih ragbijaša iz BiH, Hrvatske i Italije. Iz inozemstva su stigli mladi ragbijaši i ragbijašice Čelika iz Zenice i Hercega, kao i OverBugLine Rugby Codroipo (Italija), koji su dobili i nagradu kao klub koji je prešao najviše kilometara da bi sudjelovao na turniru. Od hrvatskih klubova sudjelovali su: Brač, Novi Zagreb (pojačan s nekoliko igrača Siska), Dubrovnik, Makarska rivijera, Sinj i domaćin Nada.

Mladi igrači i igračice u kategorijama do 8, 10 i 12 godina s puno žara pokazivali su svoje vještine s ragbijaškom loptom, dok su ih sa strane glasno bodrili njihovi suigrači, treneri, roditelji, bake i djedovi.

Nakon uzbudljivih okršaja na zelenom travnjaku najboljima su pripale zaslužene nagrade i priznanja. Kao i uvijek, čuveno ragbijaško "treće poluvrijeme" bilo je prilika da svi skupa sjednu za zajednički stol uz obrok za okrijepu mladih sportaša, koji su pripremili Nadini volonteri. S nestrpljenjem se čekalo dijeljenje kolača koje su pripremile vrijedne mame mladih splitskih ragbijaša. Za stolom se stječu nova poznanstva i prijateljstva za cijeli život, pričaju se dogodovštine s netom završenih utakmica i razmjenjuju iskustva s prethodnih turnira.

I 6. izdanje Memorijalnog turnira u mini ragbiju "Mihovil Rađa" sasvim je ispunilo očekivanja organizatora i gostiju. Više od 200 mladih ragbijaša i ragbijašica razvrstanih u 15 ekipa uživalo je na travnjaku Starog placa. Na kraju su se predstavnici splitskog kluba zahvalili svim gostima, sudionicima turnira, sucima i delegatima, volonterima kluba, te vrijednim mamama, uz želju da se svi skupa nađemo i dogodine na 7. izdanju ovog sve popularnijeg turnira za najmlađe kategorije ragbijaša.

Konačni poredak u kategoriji do 12 godina:
1. RC Over bug line - Codroipo
2. RK Sinj
3. RK Novi Zagreb
4. RK Čelik
5. RK Nada

Konačni poredak u kategoriji do 10 godina:
1. RK Nada
2. RK Sinj
3. Over bug line Rugby Codroipo
4. RK Brač/RK Dubrovnik
5. RK Čelik
6. RK Makarska rivijera

Konačni poredak u kategoriji do 8 godina:
1. RK Nada (pojačana s igračima RK Dubrovnik i RK Brač)
2. RK Sinj
3. RK Čelik
4. RK Makarska rivijera
Bravo za sve!