Pobjeda za kraj! Hrvatska 11. na EP-u u Makarskoj

Ponosan sam na momke, velika je razlika u kvaliteti između ovog i nižeg ranga i dok god momci uče i napreduju, zadovoljan sam, naglasio je izbornik Poša

Hrvatski su ragbijaši u utakmici za 11. mjesto na prvom turniru Europskog prvenstva, u Makarskoj, pobijedili Ukrajinu 21-10 te su se trijumfom oprostili od domaće publike. Polaganja su postigli Perić, Rizzi i Svaguša, a sva tri je pretvorio Jurišić. 

Podsjetimo, Hrvatska je u skupini izgubila od Irske, Gruzije i Njemačke, a potom u prvom susretu razigravanja za poredak od devetog do 12. mjesta i od Litve. Kako dvije reprezentacije ispadaju u nižu, Trophy diviziju, naši igrači na drugom turniru EP-a, za tri tjedna u Hamburgu, moraju loviti bodove za ostanak.

- Ne tražim isprike, ovo je velik korak, ali bili smo u najtežoj skupini, sva tri naša suparnika na kraju su bila u polufinalu. Pa su nam se ozlijedili Vranešević, Plazibat, prije njih Perica... Žao mi je što nismo pobijedili Litvu, ali nadam se da ćemo naučiti iz ovoga i da ćemo imati strpljenja. Velika je razlika u kvaliteti između Championship i Trophy divizije - rekao je izbornik Anthony Poša.

Uoči Hamburga morat će promijeniti sastav zbog ozljeda.

- Ponosan sam što smo s momcima iz domaće lige, osim braće Rizzi, igrali protiv profesionalnih igrača. Jedino smo protiv Njemačke odigrali baš loše, Nijemci su bili ubojiti, ali u svim su susretima naši momci pokazali srce. Evo, Ukrajina nas je u finalu Trophy divizije u Zagrebu pobijedila prošle godine, a sad smo je savladali, iako je imala 90 posto istu momčad - zaključio je Poša.

Naš najiskusniji igrač Nik Jurišić (35) zaključio je:

- Ponosni smo na prvu pobjedu Hrvatske u ovom, najvišem rangu. Nekome 11. mjesto možda zvuči loše, ali za nas je velika stvar, dali smo sve od sebe i lani da uđemo u ovo društvo i sada da se borimo s takvim suparnicima. A velika zahvala i organizatoru i navijačima, koji su nas bodrili iako je vani valjda 45 stupnjeva Celzijevih. Vidimo se u Hamburgu!