Šesto kolo PH: visoke pobjede Mladosti i Makarske

U subotu je odigrano šesto kolo Prvenstva Hrvatske, u kojem su u dvije odigrane utakmice Mladost i Makarska pobijedile svoje protivnike visokim rezultatima.

U prvom susretu kola Mladostaši su deklasirali slabi Zagreb na njihovom terenu na Rudešu rezultatom 43:0. Krtice su dominirale od samog početka utakmice te je rezultat već na poluvremenu bio 24:0. U nastavku Mladost nastavlja dobru igru te lijepim akcijama probija Zagrebovu neučinkovitu obranu, da bi na kraju postavili rezultat na konačnih 43:0.

Makarska je u drugom susretu na domaćem terenu pobijedila Sinj rezultatom 31:8, a kako igrači ovih momčadi zajedno čine ekipu RT Dalmacije, utakmica je odigrana u iščekivanju vijesti iz Ljubljane, gdje su se u RRC ligi susreli Ljubljana i Sportex, u susretu koji je odlučivao o tome hoće li naslov prvaka otići Ljubljani ili Dalmaciji. Ljubljana na kraju pobjeđuje rezultatom 37:19 te postaje RRC prvak za 2015/2016, a Dalmacija i s drugim mjestom postiže veliki uspjeh u svojem prvom nastupu u ovom natjecanju.

21.3.2016.