U18 reprezentacija neporažena se vraća s pripremnog turnira u Beogradu

Hrvatska U18 reprezentacija jučer se vratila s pripremnog turnira u Beogradu, gdje je u tri susreta ostvarila sve tri pobjede i to bez ijednog primljenog poena.

Svoju prvu utakmicu naši reprezentativci odigrali su u petak protiv domaćina Srbije te ostvarili pobjedu 19:0, a nakon ovog uigravanja, u subotu je uslijedio susret sa nešto slabijom Bosnom i Hercegovinom (45:0). Zadnjeg dana na redu je bila repriza utakmice sa Srbijom, ali ovoga puta uz još višu pobjedu; 40:0 za Hrvatsku. 

Turnir je zbog tri dana uzastopnog igranja bio fizički zahtjevniji, a s obzirom da nas sličan sistem čeka i sljedeći tjedan na Europskom prvenstvu u Andori, gdje će se odigrati pet utakmica u pet dana, ove pripreme dati će izborniku Ursiću i treneru Dinarini uvid u to kako će igrači reagirati na nešto brži ritam igranja.

„Dojmovi su pozitivni, bilo je nekih manjih grešaka koje moramo pokušati ispraviti do Andore, ali s obzirom na ova tri dana, zadovoljan sam viđenim i čestitam svojim igračima na dobroj igri“, rekao je izbornik Ursić.

Nakon uspješno odrađenog vikenda, igrači su dobili tri dana odmora, a ponovno okupljanje reprezentacije zakazano je za četvrtak u Splitu, gdje će trenirati do Uskrsa, kada i kreću na put za Andoru.

Za najboljeg pojedinca turnira izabran je igrač Nade Ivan Josip Kordun

21.3.2016.