Nakon reprezentativnog ciklusa vraćamo se Prvenstvu Hrvatske

Reprezentativni ciklus kojim je zaključen Europski kup nacija za sezonu 2014-2016 je iza nas, a igrači su se ponovno počeli okupljati u svojim klubovima te će ovog vikenda odigrati osmo kolo Prvenstva Hrvatske. 

U subotu s početkom u 15 sati, Ljubljana će u proširenom prvenstvu ugostiti Mladost, a kako su obje ove momčadi cijeli dosadašnji dio sezone odigrale na visokoj razini, teško je unaprijed predvidjeti pobjednika te će ovo svakako biti najuzbudljivija utakmica kola.

U istom terminu, posljednja momčad prvenstva Zagreb, koji je do sada ostvario samo jednu pobjedu, na Rudešu će dočekati trećeplasiranu Makarsku, koja u ovom susretu svakako slovi za favorita. Iako Makarani na gostovanja često dolaze u nešto slabijem sastavu, teško je za očekivati da će Zagreb sa do sada pokazanim uspjeti zaprijetiti i ostvariti pobjedu te se tako uz očekivanu pobjedu Nade nad Sinjem, možda odvojiti od dna ljestvice. 

Nakon što su u zadnjem kolu prije reprezentativne pauze odigrali neriješeno sa Mladosti, izravnim konkurentom za naslov, ragbijaši Nade će se na Starom placu, s početkom u 17 sati, susresti sa momčadi Sinja. Iako su Sinjani, nakon lošeg starta sezone, u prošlom kolu uspjeli posložiti redove te visoko porazili Zagreb, Nada je i dalje favorit, ali ostaje za vidjeti hoće li im Sinj ipak uspjeti pomrsiti račune te se bar malo uplesti u odluku o naslovu prvaka između Nade i Mladosti.

21.4.2016.