Hrvatska s Oxfordom otvara ciklus europskih utakmica

Hrvatska reprezentacija sutra će susretom s poznatim Sveučilištem Oxford započeti ciklus europskih utakmica, dok će naši protivnici ovime otvoriti svoje pripreme za popularni Varsity match, utakmicu s rivalima iz Cambridgea, na kojoj se svake godine okupi 40 000 gledatelja.

Pripreme za ovogodišnji Varsity match, u koji ulaze s proslavljenih 150 godina postojanja kluba, Oxford će tradicionalno započeti s hrvatskom reprezentacijom.

U svojem šestom međusobnom ogledu, Hrvatska će u nedjelju na teren Iffley Roada istrčati u sljedećem sastavu: Miljak, Brečić, Biškić, Perić, Buljac, Miloš, Kodžić, Brajkovic, Newton, Jurišić, Vlašić, Grčić, Perica, Vlajčević, Rosso, Brčić, Hasija, Čorić, Krmek, Galić, Kovačić, Božić, Peršić i Conci.

Oxford je jedna od najboljih amaterskih momčadi svijeta, a u svojem posljednjem međusobnom susretu, Hrvatska je na proljeće u Dubrovniku pobijedila rezultatom 20:14. Nova utakmica protiv starih prijatelja našoj će reprezentaciji poslužiti kao odlična priprema za susrete Europskog kupa nacija, gdje u lovu na prvo mjesto u skupini i prelazak u višu diviziju, prvo 12.10. igramo u Zagrebu protiv Izraela, a nakon toga, tjedan dana kasnije, gostujemo na Cipru.

Oxford – Hrvatska
Nedjelja, 6.10.2019.
16 h

Foto: Berislav Rožman

 

5.10.2019.