Najava nove ragbi sezone

Nakon zimske pauze, ovog vikenda ragbi se ponovno vraća na terene, a  u sezoni koja je pred nama čekaju nas brojne zanimljivosti

Proljetni dio sezone otvara se ove subote u Sinju, gdje će se u utakmici RRC-a u 14:30 sati susresti momčadi Nade i Dalmacije. Nakon toga, slijede još dva kola Regionalne lige, a 19.3. nastavlja se i Prvenstvo Hrvatske. Sve ovo uvod je u reprezentativni ciklus, u kojemu će se naša reprezentacija, u posljednjim utakmicama Europskog kupa nacija za sezonu 2014-2016, susresti sa dvije vodeće momčadi skupine 2A, Češkom i Švicarskom. (Raspored i tablicu možete vidjeti na linku ENC 2A).

Zanimljivo je i kod mlađih kategorija; hrvatska U18 reprezentacija trenutno se priprema za Europsko prvenstvo koje će se održati u Andori od 28.3. do 3.4.2016., gdje će nam protivnici biti Srbija, Danska, Mađarska, Moldavija i Andora, a pobjednik skupine će od sljedeće sezone prijeći u viši nivo natjecanja. Tjedan dana prije prvenstva, reprezentacija će odigrati i pripremni turnir u Beogradu.

Ove nedjelje održava se i izborna skupština Hrvatskog ragbijaškog saveza na kojoj će biti izabrani novi predsjednik i izvršni odbor na mandat od četiri godine, a koja će se održati u dvorcu Miljana pokraj Kumrovca.

04.03.2016.