9.10.2015. // Rugby World Cup

Ovog vikenda na Svjetskom prvenstvu u ragbiju pred nama su posljednje utakmice u skupinama. Novi Zeland, po mnogima najveći favorit za naslov prvaka, u petak u 21 h susresti će se s Tongom. All Blacksi igraju bez ozlijeđenog kapetana Richieja McCawa, a pobjeda im nosi prvo mjesto u skupini, dok je Tongi za prolaz u četvrtfinale potrebna pobjeda i pomoć Namibije, koja bi trebala pobijediti Argentinu.

U prvoj subotnjoj utakmici susreću se Samoa i Škotska. Nakon dva poraza iz tri utakmice, Samoa čak ni u slučaju pobjede nema šanse za prolaz dalje, a kako je u ovoj skupini Južnoafrička Republika osigurala prvo mjesto, Škoti u slučaju pobjede i drugog mjesta, u četvrtfinalu idu na jakog pobjednika utakmice Australija : Wales.

Najzanimljivija je svakako ta utakmica između Australije i Walesa, gdje će se izravno odlučiti o pobjedniku skupine A, koji ujedno u četvrtfinalu izbjegava jaku Južnoafričku Republiku, a u posljednjoj utakmici dana, domaćini Englezi će nakon šokantnog ispadanja već u skupini, posljednji put pokušati osvjetlati obraz pred svojom publikom protiv Urugvaja.

U nedjelju se odigravaju četiri utakmice, od kojih se ističe susret Francuske i Irske, gdje i jednima i drugima treba pobjeda da bi izbjegli gotovo sigurno četvrtfinale protiv Novog Zelanda. Ostale utakmice dana su Argentina : Namibija, Italija : Rumunjska i SAD : Japan.

Osim borbe za četvrtfinala, velika borba odvija se i za treća mjesta u skupinama, koja izravno vode na Svjetsko prvenstvo u Japanu 2019. Japan se kao domaćin automatski kvalificira, dok ostala treća mjesta trenutno drže Italija, Tonga i Engleska.