Dupla kruna za Nadu

Samo dva tjedna nakon osvajanja Prvenstva Hrvatske, Nada je u svoje vitrine vratila još jedan važan pehar, onaj pobjednika Kupa.

U odličnoj utakmici u Sinju, splitska Nada je jučer svladala Zagreb te time vratila drugi od četiri naslova koja su do sada bila u vlasništvu Mladosti. Nakon Prvenstva i Kupa, ostaje nam za vidjeti kako će se rasplesti Prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7 te u ragbiju na pijesku.

Splićani su poveli već u drugoj minuti zgoditkom reprezentativca Domagoja Plazibata, nakon čega do kraja prvog dijela, polaganjima Plazibata i kapetana Čorića, unatoč borbenoj igri mlade momčadi Zagreba, imaju visokih 19:0. U nastavku Nada povećava svoju prednost na 33:0, da bi se Zagreb na samom kraju susreta oslobodio te s dva zgoditka u posljednjim minutama preko Roguljića i Belobrajdića smanjio razliku na konačnih 33:12.

U Splitu veliko slavlje, a u Zagrebu optimizam za nadolazeće utakmice; igrači proizašli iz Zagrebove omladinske škole pokazali su karakter te da se na njih može računati i u budućnosti. Slijedi klupska pauza u kojoj će hrvatska reprezentacija 16.5. odigrati utakmicu protiv Češke, nakon čega nas čeka ragbi 7 sezona, klupska i međunarodna. Nakon dugog razdoblja neigranja, pred nama su konačno brojna ragbi uzbuđenja.

Foto: Berislav Rožman

2.5.2021.