Mladost seniorski ragbi 7 prvak Hrvatske, u ženskoj konkurenciji Nada obranila titulu

Mladostaši superiornom igrom na cijelom turniru dolaze do naslova prvaka, u ženskoj konkurenciji i dalje dominira Nada

Ragbi klub Sisak jučer je kao domaćin završnica ragbi 7 Prvenstava Hrvatske za seniore i seniorke na stadionu Metalac ugostio ponajbolje hrvatske ragbijaše u borbi za posljednju klupsku titulu ove sezone. Osim napetih utakmica i atraktivnog ragbija, imali smo prilike vidjeti i hvalevrijednu akciju kojom su sudionici turnira pomogli pri uređenju prve sobe za terapiju senzorne integracije u Sisačko – moslavačkoj županiji.

Uzbudljivi ragbi dan protekao je u odličnoj atmosferi, a turnir su otvorili seniori, gdje su se za naslov prvaka borili Nada, Sinj, Invictus Dubrovnik, Mladost i Novi Zagreb. Nakon prvog dijela turnira, u kojem su utakmice odigrane po principu svatko sa svakim, susret za treće mjesto odigrali su Novi Zagreb i Sinj (12:7). U finalu se očekivano susreću Mladost i Nada, a u tom dvoboju Mladostaši još jednom potvrđuju dobru formu pokazanu tijekom cijele sezone odigrane na visokom nivou te odličnom igrom pomalo neočekivano visokim rezultatom gotovo deklasiraju branitelje naslova Nadu. Mladost je od samog početka susret preuzela inicijativu te već na poluvremenu imala za ragbi 7 visokih 17:5, da bi u nastavku samo povisili svoju prednost i utakmicu zaključili rezultatom 29:10. Cijeli turnir odgledao je i izbornik ragbi 7 reprezentacije Vlado Ursić, koji će početkom tjedna objaviti širi popis za Europsko prvenstvo u Bugarskoj.

Na ženskom dijelu turnira dvije finalne utakmice odigrale su Mladost i Nada, gdje su Splićanke uvjerljivim pobjedama bez ijednog primljenog poena obranile prošlogodišnju titulu. Ovo je ujedno i kraj klupske sezone, a uz seniore u Bugarskoj, do kraja srpnja nas još očekuje i nastup ženske ragbi 7 reprezentacije na Europskom prvenstvu u Sarajevu, za koji će se cure, pod vodstvom izbornika Nikole Denića, početi pripremati već za dva tjedna, nastupom na turniru u Budimpešti. 

Rezultati na sljedećim linkovima:

Prvenstvo Hrvatske - seniori

Prvenstvo Hrvatske - seniorke 

19.6.2016.