Nada i Makarska u finalu Kupa Hrvatske

Jučer su u Zagrebu odigrana polufinala Kupa Hrvatske, gdje smo nakon dugo vremena gledali dvije utakmice izjednačene igrom i rezultatom, u kojima je publika uživala u lijepim potezima i napetim akcijama te u kojima se gotovo do samog kraja nije znao pobjednik.

Nakon što je u prvenstvenom susretu prije dva tjedna Zagreb protiv Nade iznenadio dobrom igrom i niskim porazom, nakon čega su mnogi sve pripisivali lošim vremenskim uvjetima koji su više odgovarali domaćinu, Zagrebaši protiv istog protivnika još jednom pokazuju kako je trener David Casey već u prvom dijelu sezone napravio odličan posao i od momčadi koja je protivnicima služila za postizanje što bolje razlike, stvorio ekipu koja može parirati i najboljima. 

U prvom polufinalu tako smo gledali napetu utakmicu u kojoj je Nada na kraju došla do pobjede, ali puno teže nego što se to moglo očekivati. Splićani su poveli već na samom početku susreta, no Zagreb se ne predaje te pomalo nesretno ne koristi šanse za izjednačenjem, a moguće i vodstvom te se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 3:7. 

Nada uz brojne reprezentativce ima laganu nadmoć u nastavku susreta, no mlada momčad Zagreba požrtvovnom igrom, posebno u obrambenom dijelu, odlično parira Splićanima te im ne dozvoljava da se rezultatski odvoje, a pred kraj susreta i dobro prijeti te dovodi utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. Nada ipak rutinski dovodi susret kraju te polufinale završava rezultatom 8:17, uz velike pohvale na pokazanome za obje momčadi.

U utakmici između Mladosti i Makarske, odigranoj na Savi, svi su laganu prednost davali domaćinu, ujedno i prošlogodišnjem osvajaču Kupa. Obje momčadi otvorile su susret s nekoliko promašaja iz kaznenih udaraca, nakon čega su se, svaka s jednim polaganjem, malo pribrale, da bi se na poluvrijeme otišlo rezultatom 8:7.

U nastavku susreta hrabra i borbena igra Makarana dovodi do brojnih pogrešaka u igri Mladosti, koje gosti koriste i kažnjavaju. Sredinom drugog poluvremena Makarska dolazi u period lagane dominacije te prelazi u vodstvo, koje Mladostaši uz sav trud više ne uspijevaju dostići te utakmica završava pobjedom Makarske 11:18.

Sljedećeg vikenda čeka nas finale između Nade i Makarske, a po svemu viđenome ovog vikenda, pred nama je uzbudljiva i napeta utakmica. 

Zanimljivo je spomenuti i kako su hrvatski reprezentativci, zajedno sa ragbijašicama ŽARK Mladost, ujutro prije utakmice sudjelovali u akciji udruge Ženska soba protiv nasilja nad ženama, a brojnim ragbijaškim događajima ovog vikenda priključio se i RK Invictus Dubrovnik, organizacijom međunarodnog turnira u ragbiju 7, na kojemu je pobijedio Herceg iz Mostara, uz Invictus Dubrovnik na drugom mjestu, Arsenal Tivat na trećem te Ploče i Metković na četvrtom i petom mjestu.    

27.11.2016.